Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 386 - Gírová


Popis

Horská chata a turistická křižovatka západně od Mostů u Jablunkova.

Mapa

Navštívil jsem Gírová

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Horská chata Gírová, Bukovec
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
BESKYDY
Kraj/okres:
Moravskoslezský kraj/Frýdek-Místek
Poloha:
49°31'46.31"N 18°48'1.64"E
Hodnocení:
0
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 386 - Gírová
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 386 - Gírová


16.09.2023 - dostupná bez problému
05.07.2023 - předražený sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Norbert Šabacký
Norbert Šabacký
Gírová
Dnes 13.4 luxusní počasí.Obsluha v pohodě .Pěkná tur.chata na krásném místě.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
Na Gírovou jsem šel přes Studničnou, TZ za 50,- jsem jim nechal.Příšerná obsluha, všichni běhali zprava doleva a nic se nedělo.Za pět minut ve frontě, kde jsme byli tři, nebyl "číšník" schopen natočit ani jedno pivo, tak jsem odešel. Ale chata pěkná.
 
Jan Hrabica
Cena
Cena 50 kč na chatě.Chata asi prochází rekonstrukcí ale obsluha vstřícná milá.ceny vyšší.
 
Štěpánka Holubová
Štěpánka Holubová
Známka dostupná
Od srpna 2022 je Turistická známka i nálepka dostupná přímo na chatě Gírová, kterou noví majitelé postupně renovují.
 
Ivo Beran
Ivo Beran
stav chaty
Hodně zanedbaná chata
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Chata Gírová je zavřená, mimo provoz. Jsou tam noví majitelé, paní nám vysvětlila, že dávají chatu dohromady. Co je turistická známka ale nevěděla, takže až otevřou, těžko říci, jestli budou známky prodávat.
 
Radu
Re: TZ
Prodávají
 
Ladislav Kania
Ladislav Kania
TZ
Dostupná na chatě za 45kč.
 
Ivo Čečman
Ivo Čečman
TZ za 45 Kč
Takže už došlo ke zvýšení ceny. Po přečtení příspěvků níže se není čemu divit.
 
Zdeněk Čech
Zdeněk Čech
TZ
by byla za zde obvyklých 40, kdyby byla, bohužel však nebyla. Škoda.. :-(
 
Josef Bělota
Josef Bělota
Gírová
Známku nemají, ale příjemna obsluha.
 
ALEŠ TOMICA
ALEŠ TOMICA
chata Gírová
Strávili jsme tu s manželkou týden pěkné dovolené.
Ano, pan Sikora vypadá sice na první pohled nepřístupně a odměřeně ale je to opravdu ochotný a vstřícný člověk. Díky.
Známka za "40,-"
 
Martin Halamíček
Martin Halamíček
Gírová
Taky jsme s manželkou byli 13.8 na této chatě a TZ za 40kč, 5-10kč neřeším ,ale jde o princip, těmto zlatokopům z přesvědčení by měl konečně někdo šlápnout na prsty a zrušit znamkové místo.
 
Martin Tešnar
Martin Tešnar
Girová
Bohužel dnes známku neměli, prý až příští týden.:/
 
Martin Tešnar
Martin Tešnar
Re: Girová
Tak dnes 13.8. 2016 už měli známky.
 
Michaela Kristenová
Michaela Kristenová
TZGirova
Potvrzují, cena 40kc, prý standardní cena
 
Milos Dvorak
TZ Girova
TZ předrazena - 40 Kc
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Gírová
Známka zakoupena na chatě, za 40Kč (už si pomalu zvykám na předražené známky :)
 
FCB
Známka
Souhlasím s níže napsanými příspěvky. Na první pohled nepříjemný pán mi prodal známku za 40kč. Asi málo kšeftů, tak to dohání na známkách :-( Škoda, jinak pěkné místo.
 
Luďa
Známka
Známku jsem měl již z dřívějška před sedmi lety,už tenkrát jsem se rozčiloval, že je předražená,vidím, že trend zvedání ceny TZ pokračuje...Jinak pan Sikora ochotný člověk,i když na první pohled vypadá nepřístupně a trošku odměřeně:-)
 
Milan Pur
Milan Pur
cena TZ
TZ se prodává za 40 Kč
 
Iveta Houzarová
Iveta Houzarová
TZ
stále za 40 kč.
 
Blanka Janšová
Blanka Janšová
Blani
Tak dneska na druhý pokus známka byla,cena ale 40kč se mi zdá přehnaná,počasí nám přálo...
 
Ivo a Libuše
Za 2
27.7.2014.Pěkná horská chata,pivo a jídlo dobré,známka za 40 kč,
Škoda jen že ta vyhlídka začíná zarůstat..Celkový dojem za 2.
 
Blanka Janšová
Blanka Janšová
není známka
známku nemají prý vyprodali,výhled krásný i na tatry viděli jsme Kriváň,počasí pěkné,
 
Milan
známka
na Lysé hoře stojí 50,- ....
 
Alena Letochová
Alena Letochová
známka pořád za 40,-Kč
Ale koupila jsem si jí..., jinak nádherná příroda a z vrcholu výhled až na Malou Fatru. Kousek od chaty Čertův mlýn (skalní útvar)také stojí za návštěvu.
 
Renata Placková
Předražená TZ
Jak pročítám ostatní příspěvky, tak se nic nemění - známka za 40 Kč a pán se tváří jakože je to normální. No, zůstala mu, zůstala. Dalo by se s tím něco udělat ze strany firmy? Protože to porušuje pravidla prodeje (a znechucuje návštěvníky).

Jinak je chata dost komerční podnik nevalné úrovně. Možná to dřív bylo jinak, ale teď mi to přijde na známkové místo nic moc.
 
Iva Krupová - Minitrafika
Iva Krupová - Minitrafika
Děkuji
Chtěla jsem si v tom hicu dát nahoře pivo,ale když jsem viděla cenu známky,koupila jsem pohled s razítkem a šla zpět.A to bylo dobře,v Mostech byla nějaká veselice,pivo Hrčava,tance.Tak děkuji vydřiduchovi,že známku předražil.
 
frantisek
TZ dostatok za 40Kč
 
Miroslav
Gírová
Dražší známku jako na Gírové jsem v celé republice ještě nekoupil - 40,- Kč se mi zdá opravdu moc. Pan vedoucí si z toho dělá zřejmě výdělečný podnik.
 
Š.S.
Tz za 40 Kč.Na vrchu krásný výhled na Malou Fatru.
 
standa
Známku měli, ale stále za 40 Kč, takže jsem jí nechal na stojánku a šel zase pryč. Prodávající (majitel?) tvrdil, že o prodejní ceně 30 Kč neví... tak ho o tom pojďme poučit, nechte mu tam známky za předraženou cenu třeba shnít a napište si o ně jako já do Rýmařova.
 
Pavel
mají jen výroční a za 40 Kč :(
 
Bob
Potvrzuji předchozí příspěvky. TZ i VTZ za 40 Kč. Obsluha dá VTZ a až na dotaz někde pod pultem vyloví i TZ 386. Jinak krásné místo a nádherný výhled z vrcholu Gírové.
 
Zdenka
Fuj fuj fuj TZ i VTZ za 40 Kč!!Ostatní chaty v okolí v pořádku.
 
Ladik
pořád stejný hajzl
Vážení, po přečtení Vašich příspěvku jsem se přesvědčil na vlastní kůži, jaký je na chatě hajzl. Jídlo nestálo za nic, známku Vám dá, ale "POZOR"-výroční. Když si nevšimnete, nemrkne ani okem" hajzl". Když si toho všimnete, neberete, tak někde pod pultem vyštrachá TZ 386, samozřejmě za 40,-Kč. Jinak příroda nádherná.
 
Jirka
30.6.2012... TZ Gírová a Výroční Gírová jsem si dopředu zamluvil u p. Sikory, takže bez problémů k dostání. ;) Za tyto dvě známky jsem dal 82,- což je dost,ale co nadělám. Obsluha ochotná přiměřeně, ale vyhlášená česnečka mě zklamala. :(
 
Alena
Známka stále za 40,-,obsluha a jídlo za moc nestojí,ale to už tu bylo řečeno.Dejte si tu práci a navštivte Čertův mlýn,i když to není značené,ale u chaty je informační tabule.
 
Eddy
Typické aprílové počasí s sněhovou nadílkou a né příliš vlídnou obsluhou :( a TZ za 40,- Do téhle návštěvy jsem si myslel že cena 30,- je neměná. Asi jsem se mýlil :) Takže pokud si odmyslíte obsluhu a tu cenu tak je to pěkné místo k výletu na Gorolském Trojmezí :)
 
Kanar.21
Chatu jsme si jen vyfotili. je pěkná, škoda že dle předchozích příspěvků je tu známka drahá - ani dovnitř jsme nešli, známku si necháme poslat... Nevím jestli pan majitel udělat krok správným směrem, když známky předražil... Měli jsme hlad ale dle rad předchozích příspěvků, pouze foto a pryč odsud - v Hrčavě pod Javorem náš hlad zahnala skvostná česnečka... Jinak rada-zkusili jsme sem přijet autem jednou s cest od Studeničné chaty - i přes zákaz - bez nutnosti se vracet na cestu vedoucí do Hrčavy - Nedělejte to - nejde to :) Nakonec jsme auto vyprostili a ke Gírové se vydali pěšky, bylo hnusně, blátivo, zima, ale co by člověk pro foto chaty neudělal :D
 
hovnař
NA HOVNO
Gírová je sračka Ten hajzl jí má za 40 Kč NEDOPORUČUJU
 
mirek
známka stále za neskutečných 40,-kč,obsluha nepříjemná,nechápu proč se to známkove místo nezruší,anebo proč se známka neprodává někde jinde.
 
Tatík
4.8.2011
Turistické známky stále za 40,- Kč, na zahrádce neobsluhují. Alespoň hezká cesta lesem po zelené turistické značce od autobusové stanice Markov.
 
Milan
milan
Je to krkoun§
 
Béďa
Ten nepříjemný člověk stále seká TZ za 40,- kč a ani se při tom nečervená. Chtěl jsem tam pojíst ev. i přespat, ale radší jsem šel dál. Už tam nikdy nepůjdu....
 
Jirka
Drahá TZ
TZ stále za 40 Kč... nepříjemná obsluha...
 
Přemek
doporučuju ale...
Výlet na Gírovou doporučuji ale ... doporučil bych majiteli chaty aby vyškolil kuchaře (česneková polívka se nedělá jen z vody a česneku) a opravil bych cenu turistických známek (nebo už zde předběhli dobu a prodávají za cenu z roku 2014?)P.S.: Kde je ta sympatická slečna ??? která když známku neměli ani při mé třetí návštěvě řekla ať ji dám peníze (25+10Kč) a ona mi ji pošle - to pak taky udělala.
 
Jelen
Je to příjemná procházka k chatě. Jinak jsem známku jsem také koupil za 40 Kč. No co se dá dělat že ?!
 
Evík
Po svátcích pěkná mrazivá procházka, známka stále za 40,- Kč.
 
Petr
Dne 31.10. jsem navštívil chatu Gírovou.Turistickou známku měli za 40Kč a radši sem se ani neptal proč a kopil jsem jí.......no majitel si chce asi přivydělat.
 
Slávek Č.
Finta X
I my s kamarádem jsme zírali na cifru 40 u ceny TZ na baru,ale byli bychom zůsta-li v pohodě,kdybychom viděli do blízké,velice blízké budoucnosti.Druhý den totižjsme navštívili Příbor a v něm rodný domek S.Freuda.A tam jsme koupili TZ hádej-te za kolik?Za pouhých 20Kč!!.Takže po zprůměrování to dává s cenou TZ na cha-tě Gírová požadovaných 30Kč.To ovšem neznamená,že s chováním majitele neboprovozovatele chaty souhlasím.Asi mu to z Rýmařova špatně vysvětlili co zname-ná jednotná cena.Rozhodně by se to mělo vyřešit.Hlavně by si to měli uvědomit na chatě,proč je chata víceméně prázdná.
 
pinkrton
stále předražená známka
Známka byla dostupná, ale cena mě poněkud zaskočila !! přesto jsem si ji koupila i když jsem dost váhala !! Stála 40 Kč !!! Raděj sem se ani neptala proč ??!!
 
Wíla
Odezva - předražená známka
Zřejmě majitel zareagoval na předešlou kritiku o předražené známce a neponechal nic náhodě. Dnes ji prodává za 40kč. Kdo chce kam, pomozme mu tam . Navštivte Girovou , neboť vylézt na ten brd určitě stojí za to. Vyfoťte si chatu a zašlete do Rýmařova. Pokud budeme podporovat ty ,kteří nepochopili o co v této hře jde , ať zůstanou tam kde jsou , ale beze mě.Já jdu dál.
 
Bumble-Bee
Předražená známka
Kdybych tady nebyl již po několikáté a konečně jsem si mohl koupit známku, tak bych ji za těch 30 Kč nekpoupil. Při upozornění na špatnou cenu jsem byl p. majitelem ujištěn , že na Václaváku stají známka 200 kč tak co bych vlastně nechtěl, že? Dále vyjídřil přání, že by nejraději skončil s prodejem TZ. Za podmínek které vytvořil, bych byl pro, aby mu bylo vyhověno a prodej této známky byl přemístěn jinam. Není to gorol, ale buran.
 
endy
Krásné okolí. Jen pan majitel má vlastní ceník. Známka za 30,- . V Pražské ZOO to jde alespoň na zvířátka, ale tady asi na pana majitele
 
Adam
Známka je dostupná bez problémů a všude kolem spousta ostružin. Akorát pan majitel si účtuje za známku 30Kč:o( No jo no, máj svůj vlastní ceník.
 
Luďa
Známku měli,pouze provozovatel a majitel pan Sikora si chce asi na známkách trošku přivydělat,takže byla za 30,- Kč :-)
 
Přemek
I když bylo 13ého tak známky měli / konečně / a obsluha byla vzorná (a hezká).
 
Roman
Známka
Známku sice neměli ale trochu to kompenzovala velmi příjemná obsluha.Dokonce se nám podařilo slečnu ukecat že známku pošle domů...takže jsem zvědavý:-)
 
venca
byly jsme tam 7.5 se školou sice bylo zavřeno ale nějáká vstřícná paní otevřela občerstvil,pohostila...
 
Víťa
Až na mistě jsem se dozvěděl (viz papír na dveřích) že chata je v září otevřena pouze o víkendu a svátcích. Měl jsem ale štěstí na příjemného a ochotného člověka, který mi otevřel a známku, pohlednici i pivo prodal. Kéž by se takto chovali všichni provozovatelé horských chalup v Beskydech.
 
Petr
Snídaně v trávě
Výstup na vrchol nad chatou byl odměněn borůvkami a ostružinami a pěkným výhledem i přes horší viditelnost.
 
raf
Chata Gírová má každé pondělí zavírací den. Měl jem štěstí a majitel mě prodal známku i pohledy.
 
Paya
Neskutečně nepříjemná obsluha říkala, že možná někdy v budoucnu známky objednají, ale momentálně jsou kvůli
nim naštvaní a TZ je nezajímají. Doporučuji Gírovou obejít a občerstvit se v chatě Studeničná, na Hrčavě nebo
na polské straně za trojmezím v Jaworzynce (pivo za 25 českých korun).
 
Rostislav Rzyman
Na chatě výborně vaří, obsluhující paní byla taky velmi příjemná. Jen s dostupností známky je to špatné, mě
osobně se stalo už podruhé, že ji neměli. Snad to napraví.
 
Petula
Neprodávají !
Potvrzuji předchozí příspěvek - tentokrát neochotný barman, který se nedokázal ani podívat do očí, zamumlal
také něco o tom, že už známky neprodávají a ani prodávat nemíní.
 
Luděk a Drahuška
Už asi nic...
O krásách zdejší krajiny jsem zde již jednou psal, teď však z jiného soudku. Při běžkařském výletu jsme se
zastavili opět po nějakém čase na chatě na Gírové a pozeptali se na známku. Nevím nic z oficiálních zdrojů,
ale velmi ochotná servírka (podle všeho spolumajitelka chaty) nám sdělila, že známky nemají a již více
prodávat nebudou. Nemají zde už ani vyvěšený štít TZ. Takže na Gírové mají asi „známkaři” utrum...
 
Tomáš
Na rozdíl od Hrčavy, kde se mi tolik nedařilo, jsem známku získal hned napoprvé. Bylo to 4. září 2004. Musím
ale přiznat, že jsem měl štěstí. Na chatě měli asi jen dva kousky...
 
Michaela Hrabovčinová
Na horské chatě známku měli a byli velmi ochotní,protože mi na požádání dali o prospekty o chatě. Mají také
velký výběr jídel a nápojů. Na Gírovou je to z Hrčavy 4 km a po cestě je jen jeden větší kopec,jinak je to po
rovině. Místní nám tuto trasu doporučili v zimě na běžkách.
 
Nalin
Gírová
Dojít na tuto horu je fakt pohodička. Od vlaku v Mostech u Jablunkova taková krásná procházka. Zajímavost
Gírové: při krásné viditelnosti z vrcholka hory lze uvidět Tatry (myslím Kriváň)!!!
 
Luděk a Drahuška
Dnes (27.9.2003) jsme se vypravili na tůru „Hrčava - Gírová - Jablunkov”. Všem velmi doporučujeme! Počasí bylo
nádherné a podzim zdejší malebnou kopcovitou krajinu vybarví tak nádherně, že je opravdu na co se dívat.
Nejdříve jsme „prošmejdili” Hrčavu (známku jsme již měli od zdejší minulé návštěvy), a poté se vydali dolů z
kopce, po silnici vedoucí zpět do Mostů u Jablůnkova. Zhruba po dvou kilometrech jsme navázali na zelenou
značku (Markov - bus) a nyní pro změnu vystoupali kilometr a půl k chatě na Gírové (poslední úsek je poměrně
dost strmý). Zde jsme se občerstvili česnečkou a pivkem (ceny jsou lehce vyšší - pivo za 22,- a česnečka za
25,-), prohlédli si vystavenou známku, kterou ovšem k prodeji NEMĚLI, a poté jsme vyrazili do Jablunkova.
Cesta z Gírové dolů do Jablůnkova (8,5 km) již jen příjemně klesá, takže je prostor pro kochání se krajinou.
Louky jsou plné popásajících se ovcí, koz či krav, vše je lemováno dalšími zalesněnými kopečky a všude vládne
klid a pohoda. Ještě jednou doporučujeme!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek